Un cântec bun vs. un cântec prost

 

Un cântec bun vs. un cântec prost

 

Unii spun ca muzica este proastă, alții spun că muzica e bună, dar nu este înteleasă cum trebuie sau de cine trebuie..Haideți să vedem cum stau lucrurile atunci când vorbim de o un cântec bun vs. un cântec prost. 

În lumea artelor, frumusețea reprezintă acel aspect al vietții pe care îl căutăm constant. Curios, găsirea frumuseții nu face altceva decât să stârnească alte dorințe de a căuta frumosul. Niciodată nu am fost, sau nu suntem, multumiți de crearea frumuseții. Vrem să o păstram recreând o pană la infinit. 

Nu-ți pot spune ce face o melodie frumoasă (buna), pentru că nu există o rețetă pentru așa ceva. Imediat ce voi încerca să-ți dau o definiție în acest sens, îmi vei putea arata zeci de melodii bune și de succes, ce nu respectă nimic din ceea ce îți spun eu. 

Un lucru comun pe care l-am observat în toate piesele de succes, este relația perfectă dintre toate aspectele compunerii unui cantec: text, melodie, armonie, groove. Dacă aceste patru aspecte relaționează perfect între ele, acela e un cantec bun. 

Știți, uneori ceea ce urmărim nu este o melodie bună, frumoasă, ci mai degrabă, una care funcționează. 

Așadar, nu gradul de dificultate al compunerii face o piesă bună, cum cred multi, ci relația perfectă între compartimentele compozitiei.

 

Inimii i-e frică ...de dor (Producer: Marius Mihalache)

Leave a comment